V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Malou část těsta odebereme na oči, které vytvoříme pomocí cukrářského sáčku a kakaa. Zbytek těsta rozdělíme a obarvíme různými barvami. Obarvené těsto naplníme do různých cukrářských sáčků a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme různé tvary strašidel. Oči opatrně dáme na strašidla. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 - 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení