Na přípravu šulánků vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vejce, sůl a přisypáváme mouku a krupičku do jejich spotřebování nebo dle potřeby. Z těsta odkrajujete kousky a tvarujeme malé šištičky, které na stranách zúžíme.
Šulánky vaříme ve velkém hrnci s mírně osolené vodě, dokud nevyplavou. Poté je pomocí sítka vyjmeme a necháme okapat.
Na jablečnou pokecandu jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce. Přidáme koření, cukr, šťávu a vodu a vaříme je na středním stupni do změknutí. Poté koření vyndáme, jablka pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a dle potřeby zředíme vodou.
Hotové šulánky podáváme s jablečnou pokecandou, zasypané oslazeným mákem a dle chuti přelité máslem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení