Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků a soli šlehačem tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem šlehačem do pěny. Přidáme vodu, olej, mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout a poté ho potřeme jahodovým džemem.
Hrnec odstavíme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme vychladlý puding s mascarpone se smetanou a cukrem šlehačem dohladka. Krém stejnoměrně naneseme na korpus potřený džemem a uhladíme. Uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny.
Na přípravu polevy v kastrůlku uvaříme z vody, pudingového prášku, cukru a šťávy puding podle návodu na obale. Ihned naneseme opatrně na povrch náplně a uhladíme. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení