Na přípravu dezertu sušenky rozdrtíme a naneseme na dno mísy.
Třešně omyjeme, odpeckujeme a vložíme do hrnce. Přidáme cukr, trochu vody a povaříme asi 10 minut. V trošce vody rozmícháme Gustin a vlijeme ho k třešním. Za stálého míchání povaříme ještě 2 minuty do zhoustnutí. Třešně rovnoměrně rozložíme na sušenky.
V míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha. V jiné míse smícháme tvaroh s mlékem, cukrem a kakaem. Opatrně zlehka přimícháme šlehačku. Krém rozetřeme stejnoměrně na třešně a uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.
Před podáváním povrch poprášíme kakaem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení