Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme máslo s čokoládou. Přidáme cukr a olej a dobře promícháme. Přelijeme do mísy, přidáme mléko, vejce a prosátou mouku a dobře promícháme. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme ve formě zcela vychladnout.
Na přípravu náplně plátky želatiny necháme nabobtnat podle návodu na obale. V míse vymícháme tvaroh s cukrem a vanilkovou pastou dohladka. Polovinu smetany zahřejeme a v ní rozpustíme vymačkanou, nabobtnalou želatinu. Přidáme k ní asi 2 PL tvarohové směsi a vymícháme dohladka. Poté vmícháme do zbylé tvarohové směsi. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha a opatrně přimícháme do směsi. Náplň naneseme na korpus ve formě a uhladíme. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.
Očištěné ovoce naneseme na povrch vychlazeného dortu. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a pomocí štětce nebo mašlovačky ovoce opatrně potřeme. Želé necháme zatuhnout.
Odstraníme formu, dozdobíme mátou a podáváme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení