Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme kůru, mouku smíchanou s Gustinem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme, položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně necháme plátky želatiny nabobtnat podle návodu na obale. V hrnci za stálého míchání zahřejeme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou a žloutky, ale nevaříme. Do horké směsi vmícháme vymačkanou želatinu, dokud se zcela nerozpustí. Poté vmícháme tvaroh. Náplň naneseme do formy na korpus a uhladíme. Zakryjeme vrchním dílem korpusu a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.
Před podáváním povrch koláče posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení