Na přípravu těsta hrušky oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně zašleháme vejce. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a na středním stupni vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Na povrch naneseme kousky hrušek a lehce je zamáčkneme do těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme zchladnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch koláče dozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení