Na přípravu dezertu v misce promícháme mléko s krupicí a špetkou soli , zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky nejlépe přes noc nabobtnat.
V míse vyšleháme bílky se solí šlehačem dotuha a postupně zašleháme cukr.
Smetanu vyšleháme šlehačem dotuha.
V míse vyšleháme žloutky s cukrem a 50 ml mléka šlehačem dohladka.
V hrnci zahřejeme připravenou krupici s kůrou, vanilkovým cukrem, dření z vanilkového lusku a luskem a povaříme asi 5 minut, dokud nevznikne hebká kaše. Celý vanilkový lusk vyndáme.
Kaši postupně po lžících zašleháme šlehačem ke žloutkům. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a šlehačku.
Rozdělíme do pohárů a necháme v chladničce vychladnout.
Na ozdobení jahody nebo maliny očistíme a částečně ponorným mixérem rozmixujeme. Vložíme do hrnce s vodou nebo džusem, přidáme cukr a Dort-želé a asi minutu povaříme. Naneseme do pohárů na kaši a necháme zatuhnout.
Povrch můžeme ozdobit ovocem a lístky máty.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty