Na přípravu marshmallows plátky želatiny necháme ve vodě nabobtnat podle návodu na obale.
V kastrůlku cukr s vodou povaříme tak dlouho, dokud sirup nedosáhne teploty 120 °C.
V míse vyšleháme bílky s vodou šlehačem dotuha. Sirup pomalu vléváme za stálého šlehání do bílků. Dokud je sníh teplý, přidáme vyždímanou želatinu a vanilkovou pastu. Šleháme do zchladnutí a zhoustnutí.
Takto připravenou hmotu naneseme do plechu na papír na pečení hustě posypaném směsí moučkového cukru se škrobem. Hmotu pokapeme barvou a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Hmotu uhladíme a necháme při pokojové teplotě přes noc ztuhnout.
Druhý den povrch poprášíme směsí cukru se škrobem a vyklopíme. Nakrájíme na kostky (nejlépe suchým horkým nožem). Poté vše obalím, přes sítko proházím, abychom přebytečný cukr se škrobem opadal.
Související recepty
Dezerty
Dezerty