Na přípravu dezertu v kastrůlku smícháme smetanu s mlékem, cukrem, žloutky, Gustinem a vanilkou. Za stálého míchání metličkou asi minutu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme do pohárů a necháme v chladničce asi 4 hodiny vychladnout.
Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky asi 6-8 cm. Vložíme na plech vyložený papírem na pečení, zasypeme cukrem, vanilkovou pastou a pokapeme vodou. Vše dobře promícháme, aby rebarbora byla celá obalena v cukru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 - 15 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Doba pečení je závislá na tloušťce rebarbory, měla by být měkká, ale ne zcela převařená. Rebarboru necháme vychladnout a poté podáváme s dezertem.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty