Na přípravu těsta prosejeme do velké mísy mouku a kypřicí prášek, přidáme cukr, jedlou sodu a promícháme. Přidáme kokosový olej a konečky prstů ho vmícháme do směsi, dokud těsto nebude připomínat strouhanku. Zvedáme při tom ruce, abychom do směsi dostali vzduch.
Postupně ke směsi přidáváme mandlový nápoj a vždy ho ručně zapracujeme
Těsto přeneseme na lehce pomoučenou pracovní plochu a ručně propracujeme tak, aby se těsto spojilo. Těstem příliš nemanipulujeme. Těsto ručně stlačíme tak, aby se zploštilo na tloušťku asi 2 cm a vykrajujeme koláčky pomocí vykrajovátka.
Koláčky urovnáme na plech vyložený papírem na pečení a povrch koláčků potřeme pomocí mašlovačky trochou mléka. Koláčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud nevykynou a nezezlátnou.
Doba pečení: asi 20 - 25 minut
Elektrická trouba: 220 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Koláčky necháme několik minut vychladnout a poté je přendáme na kuchyňskou mřížku.
Na přípravu náplně vložíme do mísy kokosovou alternativu smetany ke šlehání. Šleháme několik minut ručním šlehačem, aby začala houstnout a tvořit měkké špičky. Jakmile se začnou tvořit měkké špičky, přidáme moučkový cukr a vanilkovou pastu a zašleháme je do kokosové směsi.
Misku s krémem přikryjeme a dáme do chladničky ztuhnout.
Koláčky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Na krém naneseme džem a koláčky přiklopíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení