Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po jednom zašleháváme vejce. Mouku smíchanou s kypřicím práškem a mákem přidáme do směsi a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Náplní potřeme spodní díl korpusu. Naneseme vrchní část korpusu a přitlačíme. Uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny ztuhnout.
Dort dozdobíme těsně před podáváním. Vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Do cukrářského sáčku naneseme 1/3 šlehačky. Zbylou šlehačkou potřeme povrch a okraje dortu. Na povrchu zdobícím sáčkem vytvoříme vyšší obvody vajíček. Do nich nalijeme vaječný likér.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení