Na přípravu krému pudingový prášek smícháme společně s cukrem a 1/3 mléka. Zbylé mléko přivedeme do varu, sejmeme ze sporáku a vmícháme do něj připravenou směs. Puding vaříme za stálého míchání ještě asi 1 minutu. Uvařený puding zakryjeme průhlednou fólií a dáme vychladnout.
Na přípravu višňové náplně necháme kompot na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Několik višní si odložíme stranou, zbytek višní rozdělíme do sklenic. Do šťávy vmícháme Gustin a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Zahuštěnou šťávu nalijeme do sklenic na višně a necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme společně s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Asi 1/3 šlehačky ponecháme na zdobení. Zbylou šlehačku zlehka vmícháme do dobře vychlazeného pudingu. Puding nalijeme na višně se šťávou.
Poháry ozdobíme zbylou šlehačkou, višněmi a čokoládou.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty