Na přípravu ostružinového džemu vložíme ostružiny do hrnce. Přidáme kyselinu a ½ balíčku želírovacího cukru se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
Odebereme případnou pěnu a naplníme sklenice do poloviny džemem a necháme džem asi 35 minut zatuhnout.
Na přípravu nektarinkového džemu nektarinky nakrájíme na malé kousky a vložíme je do hrnce. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu a ½ balíčku želírovacího cukru se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
Odebereme případnou pěnu a opatrně nalijeme na ostružinový džem. Sklenice uzavřeme víčkem, ale neotáčíme!!!
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování