Na přípravu těsta v míse smícháme směs na bábovku s vodou a olejem a metličkou vymícháme dohladka podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.
Na přípravu krému ušleháme náplň s mlékem, cukrem a máslem šlehačem podle návodu na obale.
Spodní část bábovky pomocí nože odkrojíme tak, aby byla bábovka hezky rovná. Odkrojenou část rozdrobíme, přidáme malé množství krému a vytvoříme bambuli o Ø asi 8 cm. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení fondán na pracovní desce posypané moučkovým cukrem pomocí válečku rozválíme na plát dostatečně velký, aby nám pokryl celou bábovku.
Bábovku lehce potřeme krémem. Opatrně přeneseme plát fondánu na bábovku a přitiskneme.
Bambuli potřeme trochou krému, obalíme zdobením a položíme na bábovku. Zbytek krému vložíme do cukrářského sáčku a dle své vlastní fantazie čepici nazdobíme. Dozdobíme zdobením a uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení