Na přípravu krému v hrnci vyšleháme žloutky s cukrem metličkou, dokud se nespojí. Přidáme Gustin a sůl. Pomalu za stálého míchání přiléváme mléko. Nakonec vmícháme smetanu a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí a přidáme extrakt. Necháme alespoň 2 hodiny vychladnout.
Na přípravu těsta v hrnci přivedeme mléko s máslem k varu a odstavíme. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem a extraktem šlehačem do pěny. Přidáme mléko s máslem a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté stáhneme papír na pečení a jednou podélně rozkrojíme.
Krém naneseme na spodní korpus, zakryjeme vrchním korpusem a necháme v chladničce zatuhnout.
Polevu připravíme podle návodu na obale, nalijeme na povrch koláče a uložíme do chladničky zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení