Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Přidáme žloutky, vejce, kůru a mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vložíme asi na 30 minut do chladničky. Z 2/3 těsta vyválíme pomocí válečku plát o ø 26 cm a vložíme ho do vymazané a moukou vysypané formy.
Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Puding za občasného zamíchání necháme zchladnout. Poté do něj pomocí metličky vmícháme čokoládu a vejce. Náplň naneseme na plát ve formě a uhladíme. Ze zbylého těsta vyválíme opět plát o ø 26 cm a položíme ho opatrně na náplň.
Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky bílkem. Pomocí vidličky vytvoříme mřížku a posypeme vanilkovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Dort necháme ve formě zchladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení