Na přípravu těsta do misky vložíme máslo, čokoládu a cukr a vše rozpustíme ve vodní lázni. Ve větší míse vyšleháme rozmačkaný banán s vejcem a vanilkovou pastou šlehačem dohladka. Vmícháme rozpuštěnou čokoládovou směs a mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a solí a vymícháme dohladka. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na náplň v míse vyšleháme máslo se Salkem šlehačem dohladka. Přidáme nadrobno nasekané arašídy a sůl. Naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Na přípravu krému vlijeme do uzavíratelné nádoby smetanu, mléko a kávu. Přidáme Crème Olé a Smeta-fix a uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15–30 vteřin) tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, abychom suché přísady odstranili z okraje mísy. Krém naneseme na arašídovou vrstvu a uhladíme. Uložíme asi na 40 minut do chladničky.
Na polevu rozpustíme v kastrůlku čokoládu s máslem a olejem ve vodní lázni. Polevu rozetřeme na krém. Posypeme arašídy a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení