Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, solí a mandlovou moukou. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Na přípravu krému v míse vyšleháme máslo s dření z lusk s cukrem elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme vejce a mandlovou mouku smíchanou se škrobem a vyšleháme dohladka.
Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 8 stejných dílů. Každý díl vymačkáme do vymazané formičky a položíme na plech. Pomocí vidličky těsto na několika místech propícháme. Krém rozdělíme na těsto a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Tartaletky necháme zchladnout. Poté vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.
Potřeme džemem, ozdobíme plátky jahod a naneseme želé připravené s vodou a cukrem podle návodu na obale. Povrch posypeme pistáciemi. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení