Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem v míse elektrickým ručením šlehačem na středním stupni do pěny. Prosejeme mouku, kypřicí prášek, škrob, kakao a krátce vmícháme na nejnižším stupni do vaječné pěny. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku, odstraníme dno formy a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně překrojíme a spodní část korpusu položíme na dortový podnos.
Na přípravu náplně jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Čokoládu nasekáme na malé kousky nebo vytvoříme hoblinky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni ušleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem, vanilínovým cukrem a cukr dotuha. Krátce ručně vmícháme griotku. Polovinu smetany smícháme s čokoládou a do druhé poloviny vmícháme kousky jahod.
Spodní část korpusu pokapeme 2 PL griotky a potřeme smetanovou náplní s jahodami. Položíme střední část korpusu a pokapeme 2 PL griotky, potřeme smetanovou náplní s čokoládou. Zakryjeme poslední částí korpusu a pokapeme 2 PL griotky.
Na ozdobení vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Potřeme povrch i okraje dortu. Z čokolády vytvoříme hoblinky a obsypeme okraj dortu. Jahody omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky a dort ozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení