Na přípravu těsta vyšleháme směs na těsto elektrickým ručním šlehačem na středním stupni s máslem nebo margarínem, vejci a mlékem.
Do 1/3 těsta přidáme kakao a 1PL mléka. Světlé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Tmavé těsto vlijeme na povrch a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Odstraníme okraj formy, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a korpus necháme vychladnout.
Korpus položíme na dortový podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně omyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšleháme s mlékem podle návodu a rozetřeme na korpus. Na povrch krému naskládáme jahody.
Želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, pomocí štětce potřeme jahody a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení