Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku promícháme s kypřicím práškem a kakaem a prosejeme. Zlehka ručně zapracujeme do pěny a vypracujeme hladké těsto.
Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Upečený korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně ušleháme smetanu eleltrickým ruční šlahačem dotuha. Kompot necháme odkapat a šťávu přitom zachytíme. Ananas nakrájíme na malé kousky. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obale, místo vody použijeme šťávu z kompotu. Vmícháme šlehačku a nakrájený ananas. Důkladně zamícháme. Okraj dortové formy očistíme a na vychladlý korpus nalijeme náplň. Uhladíme a dáme asi na 1 hod ztuhnout..
Cukrárenské želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a nalijeme na náplň. Necháme ztuhnout, dozdobíme květinami a můžeme podávat.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení