Hrušky očistíme a oloupeme a necháme vcelku. V hrnci smícháme vodu se zázvorem, třtinovým cukrem, medem, badyánem, skořicí, hřebíčkem, extraktem a kurkumou. Na středním ohni zahřejeme pod bod varu a vložíme hrušky. Pošírujeme asi 35 minut. Voda se nesmí vařit! Odstavíme a necháme zchladnout. Poté vyjmeme z hrnce a necháme na sítku odkapat.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a extraktem do pěny. Zašleháme máslo a postupně smetanu. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem, čokoládovými kousky a zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Odkapané hrušky obalíme do poloviny v hrubé mouce a zasuneme do těsta tak, aby měly mezi sebou dostatečné mezery. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Chlebíček necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení