Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo šlehačem do pěny. Přidáme žloutky, aroma, sypkou směs, kakao, kávu a mléko a vymícháme dohladka. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Jablka naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Jablka necháme vychladnout a poté je pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. V míse vyšleháme bílek šlehačem dotuha. Přidáme cukr a rozmixovaná jablka a zamícháme.
Náplň naneseme na spodní díl korpusu a uhladíme. Zakryjeme vrchním korpusem a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobení polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch dortu jí polijeme. Necháme zatuhnout. Před podáváním posypeme kakaem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení