Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a posypaném plátky mandlí a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté korpus jednou podélně rozřízneme. Ze spodního dílu opatrně stáhneme papír na pečení a opět ho vložíme do očištěné dortové formy. Horní díl korpusu rozřežeme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník seřízneme tak, aby byl vysoký 8 cm. Odřezané korpusové kousky v misce rozdrobíme, smícháme se skořicovým cukrem a odložíme stranou.
Na přípravu náplně vložíme do hrnce jablka. Přidáme džus 370 ml, citrónovou šťávu a cukr. Vše přivedeme k varu a na mírném stupni za občasného míchání povaříme asi 5-7 minut (dle tvrdosti jablek). Dort-želé a škrob rozmícháme v jablečném džusu 60 ml a přidáme do hrnce k jablkům. Krátce povaříme do zhoustnutí a odstavíme.
Trojúhelníky postavíme pravidelně po obvodu do formy na spodní část korpusu.
Do středu opatrně nalijeme jablečnou náplň a uhladíme až ke krajům formy.
Na ozdobení do středu naneseme drobečky z korpusu se skořicovým cukrem. Špejle zapíchneme přes špičku trojúhelníku a ozdobíme malinou.
Dort uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení