Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dopěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a metličkou důkladně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 35 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté korpus odstraníme z formy, přeneseme ho na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu ovocné náplně v kastrůlku smícháme džus s cukrem a Zlatým klasem, přivedeme k varu a minutu povaříme do zhoustnutí. Náplň nalijeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnout.
Na přípravu krému v míse vyšleháme smetanu s mascarpone, Creme Olé a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Odstraníme formu. Krémem potřeme povrch a strany dortu a uhladíme. Dort uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu. Odstavíme a nalámeme do ní polevu. Za stálého míchání vymícháme dohladka, dokud se poleva zcela nerozpustí. Polevu naneseme na povrch dortu, uhladíme a necháme jí částečně stéci po okrajích.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení