Na přípravu náplně v kastrůlku přivedeme k varu smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Směs necháme vychladnout a uložíme přes noc do chladničky.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyššm stupni do pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem, mákem, mandlemi, solí a škrobema vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus uvolníme z formy a necháme vychladnout.
Na přípravu náplně vyšleháme smetanu s čokoládou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse vyšleháme mascarpone s vanilínovým cukrem a přidáme vyšlehanou šlehačku s čokoládou. Nakonec zlehka vmícháme maliny.
Korpus dvakrát podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu přeneseme na podnos a potřeme 2 PL malinového džemu. Naneseme jednu třetinu náplně, přiložíme druhý díl korpusu, potřeme džemem a druhou třetinou náplně. Na náplň přiložíme třetí díl korpusu a zbylou náplní potřeme povrch a strany dortu.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Na povrch dortu naneseme maliny a dozdobíme polevou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení