Na přípravu těsta v míse utřeme vejce s cukrem a máslem. Přidáme med, hladkou mouku s mákem, kořením a sodou a ručně vypracujeme na hladké těsto. Necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme různé tvary. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 8 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na korpus 200 g perníčků pomocí válečku rozdrtíme. Vložíme do mísy a zalijeme máslem. Vypracujeme drobenku, kterou naneseme do formy vyložené papírem na pečení a přitlačíme ke dnu. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Na náplň v míse vyšleháme tvaroh s ricottou, cukrem, vanilkovým cukrem, kořením, kakaem, vanilkou a vejci šlehačem dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Cheesecake necháme vychladnout. Poté ho uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Před podáváním povrch ozdobíme rozdrobenými perníčky a borůvkami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení