Na přípravu těsta v míse smícháme datlovou pastu, mandlovou moučku a kokosový olej a ručně vypracujeme dohladka. Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na 12 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme placičky a vytvarujeme do košíčků ve formě. Formu vložíme asi na hodinu do chladničky zatuhnout.
Na přípravu krému oloupeme batátu, nakrájíme na malé kousky a uvaříme ji doměkka. Scedíme, vložíme do misky a necháme vychladnout. Přidáme nakrájený banán, sirup, dřeň z lusku, sůl a kakao a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček.
Košíčky vyjmeme z formy a odstraníme papírové košíčky. Do každého košíčku vložíme po jedné višni v rumu a naplníme krémem. Na krém naneseme zbylé višně.
Povrch posypeme zdobením.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení