Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, škrobem, kakaem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané, papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Okraj formy uvolníme, papír opatrně stáhneme a korpus položíme na podnos. Kolem korpusu upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně rozpustíme čokoládu v kastrůlku ve vodní lázni a rozetřeme na korpus. Maliny rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes sítko. Želatinu necháme nabobtnat s vodou podle návodu na obale.
V míse metličkou vymícháme jogurt s cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou a propasírovanými malinami dohladka. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání v kastrůlku rozpustíme. Přidáme 2 PL směsi, promícháme a ihned vmícháme do zbytku směsi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky tuhnout.
Na ozdobení část malin rozmixujeme. Ozdobíme celými malinami a polijeme rozmixovanými malinami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení