Krém uvaříme z pudingových prášků a 1 200 ml mléka s 10 PL cukru podle návodu na obalu. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
Na 2 papíry na pečení z opačné strany tužkou nakreslíme obdélník o rozměru 30 × 40 cm.
V míse smícháme mouku, cukr, vejce, jedlou sodu, ocet a rozpuštěné máslo, med a černé kakao a elektrickým ručním šlehačem zpracujeme na těsto. Těsto nemá být tuhé, musí se dát roztírat.
Troubu předehřejeme. Polovinu těsta rozetřeme na papír na pečení podle obrysů obdélníku (natíráme z opačné strany, než jsme kreslili). Papír s těstem položíme na opačnou stranu plechu, vložíme do trouby a pečeme. Stejně postupujeme i u druhého těsta.
Doba pečení: asi 6 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
V míse elektrickým ručním šlehačem na nízkých otáčkách prošleháme máslo pokojové teploty. Po lžících do něj zašleháme vychladlý čokoládový puding a vyšleháme dohladka.
K přípravě pařížské šlehačky v kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání. Odstavíme a do horké, ale ne vroucí smetany přidáme na kousky nalámanou čokoládu a důkladně mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Smetanu necháme přes noc vychladit v chladničce. Studenou smetanu vyšleháme šlehačem do tuhé šlehačky.
Na dno plechu na pečení položíme plát těsta, na který rovnoměrně rozetřeme čokoládový krém a uhladíme. Na krém rozetřeme šlehačku. Druhé těsto nakrájíme na čtverce 6 × 6 cm a rozložíme na šlehačkovou vrstvu, aby pokryly celý koláč. Necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny.
Krémeš krájíme čistým nožem a před podáváním povrch krémeše posypeme Holandským kakaem Dr. Oetker, které sypeme přes sítko.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení