Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme máslo. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme limetkovou šťávu, rozpuštěné máslo, mouku smíchanou se škrobem, kakaem a kypřicím práškem a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy, odstraníme papír na pečení a dvakrát ho podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu naneseme na podnos a pokapeme třetinou nektaru.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, limetkovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Třetinu náplně naneseme na spodní díl korpusu, přiložíme druhý díl korpusu a pokapeme druhou třetinou nektaru. Potřeme druhou třetinou náplně a přiložíme vrchní díl korpusu. Pokapeme zbytkem nektaru a potřeme zbylou náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 2 cm.
Dozdobíme ovocem a uložíme do chladničky. Před podáváním ovoce pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení