Na přípravu piškotového těsta v míse vyšleháme vejce s vodou, cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, škrobem, kakaem a kořením a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho odstraníme z formy a 2 x podélně rozřízneme.
Na přípravu jemného těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a kořením. Přidáme máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm a pomocí vykrajovátek vykrájíme zvířátka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení a asi 10 minut pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.
Ze zbylého těsta vyválíme kulatý plát o ø 20 cm a naneseme ho do formy vyložené papírem na pečení a na několika místech ho pomocí vidličky propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1 asi 15 minut. Poté plát necháme vychladnout.
Krémovou náplň čokoládovou připravíme s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale. Korpus z jemného těsta položíme na podnos a lehce potřeme brusinkovým džemem a položíme na něho spodní díl piškotového korpusu. Cukrářský sáček naplníme čokoládovou náplní a polovinou náplně na korpusu vytvoříme 2 kruhy asi 2 cm od sebe. Mezery vyplníme polovinou brusinkového džemu. Zakryjeme druhou částí piškotového těsta a to samé zopakujeme se zbytkem náplně a brusinkovým džemem. Zakryjeme horním dílem piškotového těsta a uložíme na 15 minut do chladničky.
Krémovou náplň vanilkovou připravíme s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale. Potřeme povrch a strany dortu a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Před podáváním dort ozdobíme gelovou tubičkou a zvířátky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení