Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobem a vařečkou zlehka zapracujeme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Z plátu nožem odkrojíme z delší strany pruh 1 s velikostí 15 x 30 (na vyložení formy) a pruh 2 s velikostí 11 x 30 (na zakrytí tunelu). Oba pruhy potřeme džemem. Zbylý plát 3 odložíme na další použití.
Na přípravu punčového sirupu nalijeme do mísy vodu, sirup, šťávu, rum a aroma. Přidáme cukr a metličkou důkladně promícháme.
Formu vyložíme potravinářskou folií a plátem 1. Polovinu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmícháme kakao, namočíme druhou polovinu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátem 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stáhneme folii a potřeme polevou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení